Wilbert van der Steen: ‘Zon krijgt vervolg’

Na het succesvolle Ayak + Por heeft Wilbert van der Steen de sprong gewaagd om een echte graphic novel te maken. In Zon vertelt hij het schrijnende verhaal van een bastaardjongen die door zijn moeder verafschuwd wordt, maar door zijn opa op handen gedragen omdat hij het familiebedrijf kan overnemen.

In deze podcast vertelt Wilbert van der Steen hoe Zon ontstaan is. Hij licht een tipje van de sluier op over hoe het verder gaat na het verrassende open einde. Ook gaat hij in op het faillissement van Strip2000, waar Ayak + Por werd uitgegeven. En hij praat over de rumoerige nasleep van het faillissement van museum Strips! in Rotterdam.

Last but not least: Van der Steen heeft zijn eigen Suske en Wiske-verhaal getekend (what’s in a name).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*