stripnieuws

De Stripmaker des Vaderlands is Margreet de Heer

13 oktober 2017
Stripjournaal

Na maanden campagne voeren is er nu een echte Stripmaker des Vaderlands: Margreet de Heer. Zij mag het ambt de komende drie jaar als eerste gaan vervullen. En ze trapt al meteen goed af door in het AD te zeggen dat strips op de literatuurlijst moeten komen.

'Het is een beetje scheef: als kind lees je veel strips, maar op het moment dat je op de middelbare school komt, moet je alleen nog maar boeken lezen voor je boekenlijst. Het zou toch hartstikke mooi zijn als we het voor elkaar krijgen dat er ook strips op die boekenlijst mogen.' Het is een van Margreets speerpunten: het promoten van strips in het onderwijs.

Genomineerden

Margreet laat drie andere genomineerden achter zich. Robert van der Kroft, Maaike Hartjes en Pieter Hogenbirk waren ook in de race, maar Margreet haalde in een eindsprint veel stemmen binnen. Initiatiefnemer Caroline van der Lee is erg blij met Margreet de Heer als eerste Stripmaker des Vaderlands. ‘Margreet heeft een eigenzinnige stijl en gaat een even eigenzinnige weg.  Wat het werk van deze stripper betreft, kan het zowel bij mainstream, als bij underground worden ingedeeld als bij geen van beide. In discussies laat ze zich niet leiden door wat de politieke correctheid verlangt en evenmin door wat tegenwoordig bon ton is, maar door eigen denkwerk.'

Uiteraard heeft Margreet een strip getekend over haar overwinning. En niet één, maar meteen twee.

Ook de andere genomineerden hebben hun vertrouwde medium gebruikt om Margreet de feliciteren. Deze strip is van Maaike Hartjes.

En Pieter Hogenbirk maakte deze mooie cartoon.

En nu...

Er staat Margreet de Heer als Stripmaker des Vaderlands de komende jaren een behoorlijke taak te wachten. Ze werd vanochtend al wakker gebeld door Giel Beelen (link volgt later) en vanavond is ze te zien in EenVandaag. Maar het is de kunst om ook de rest van de komende jaren in de picture te blijven. Aan het enthousiasme van Margreet zal het in ieder geval niet liggen.

Kijk hier de presentatie van Margreet de Heer als Stripmaker des Vaderlands terug.

https://www.facebook.com/StripmakerDesVaderlands/videos/1896279147298706/

 

 

 

One comment on “De Stripmaker des Vaderlands is Margreet de Heer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *