stripnieuws

Robert van der Kroft geeft anti-terreurbakken een striptintje

7 november 2017
Stripjournaal

Een aantal anti-terreurbakken in Rotterdam is gepimpt door een groep kunstenaars. Eén van hen is striptekenaar Robert van der Kroft, die een leuke tekening maakte van een kat verstrengeld in een plant.

De bak die Robert van der Kroft gepimpt heeft.

De bak die Robert van der Kroft gepimpt heeft.

Het pimpen van de bakken is een initiatief van een verslaggever van het AD. Het zijn loodzware roestkleurige plantenbakken die eind augustus op de stoep van de Witte de Withstraat zijn gezet. Ze moeten voorkomen dat iemand met een voertuig het terras ramt.

Bruine bakken

Voor de anti-terreurbakken was veel steun, maar over de bruine kleur waren mensen minder te spreken. Daarom zijn graffitikunstenaars gevraagd om er iets moois van te maken. En ook Robert van der Kroft, tekenaar van Sjors en Sjimmie, doet dus mee.

‘Het is zo saai om overal van die grote bruine bakken te zien’, zegt hij tegen het AD. ‘We zijn gevraagd om er iets leuks van te maken, en daar doe ik graag aan mee. Wat ik ga afbeelden? Ik heb van de week een plaatje gezien dat me inspireerde, maar ik weet nog niet precies wat er uit gaat komen.’

Cross Comix

Het beschilderen van de bakken past goed in de filosofie van Van der Kroft, die vindt dat strips veel meer zijn dan het klassieke stripboek. Je kunt de strip ook terug vinden en combineren in andere kunstvormen. Dat laat hij sinds vorig jaar ook zien in het Cross Comix-festival.

Witte de Withstraat

Verslag van het Algemeen Dagblad bij de aanvang van de beschilderingen van de anti-terreurbakken in de Witte de Withstraat.

lees het artikel op: https://www.ad.nl/rotterdam/kleurrijke-graffiti-geeft-vrolijk-br-tintje-aan-anti-terreurbakken~a1b145bd6/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *