Guardian – Ophelia

De mysterieuze Guardian van Robbert Damen is terug. Dit keer voor het eerst met een lang, albumvullend verhaal. Als Guardian op zoek gaat naar de verdwenen Ophelia Waller, komt ze terecht in een spookachtige fantasiewereld.

Luister naar de bijdrage over Guardian in De Nieuws BV op Radio 1.

 

Cover van Guardian - OpheliaStukje bij beetje leren we Guardian beter kennen. In Ophelia komt de Victoriaanse detective terecht op het landgoed van Lord Wittelbay, waar de verdwenen Ophelia Waller werkte als dienstmeisje. Als ze te nieuwsgierig wordt, wordt ze door de secretaris van de Lord een schilderij in geduwd… en komt ze tot haar eigen verbazing in een compleet andere wereld terecht. Hier moet ze Ophelia terug zien te vinden, en dan ook nog eens zorgen dat ze terug komt in de echte wereld.

Lees ook: De duistere krachten van de Victoriaanse tijd

Mystiek

Na wat vingeroefeningen met korte verhalen, laat Robbert Damen hier zien dat hij een serieuze speler wordt in het Nederlandse striplandschap. Hij weet Guardian precies de juiste dosis mystiek mee te geven, waardoor je lekker wegdroomt in het verhaal, zonder dat het allemaal al te kolderiek wordt. In elk plaatje weet hij die typisch Victoriaanse sfeer op te wekken.

Het enige gedeelte dat vragen oproept, zijn de laatste twee pagina’s. Daarin krijgen we weer iets meer te zien uit de achtergrond van Guardian zelf. Natuurlijk wil Robbert Damen ons teasen voor het vervolg, maar dit komt wel erg uit de lucht vallen. En het roept meer vragen op dan dat het nieuwe inzichten prijs geeft.

Guardian - Ophelia

Alles bij elkaar is Guardian met dit derde deel definitief op de kaart gezet. Hoog tijd om een wat breder publiek te vinden dan alleen de Eppo-lezer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*