Elsje verdwijnt uit zeven kranten

‘Voor Elsje start het jaar met een bittere pil: de kranten van De Persgroep zijn vandaag gestopt met het plaatsen van de Elsje-strips’, schrijft tekenaar Gerben Valkema op zijn facebook-pagina. Dat betekent dat de strip over het eigenwijze meisje niet meer verschijnt in BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia.

Elsje verdwijnt uit zeven kranten
Speciale afscheidstekening van Elsje

De Persgroep kiest ervoor om in een groot aantal kranten van het concern vooral dezelfde strips te publiceren. Er is gekozen voor de strips die nu in het AD staan, ook onderdeel van de Persgroep. Elsje moet dus plaats maken Dirkjan, Pukkels en strips van Toon van Driel.┬áDe strip De Rechter van Jesse van Muylwijck blijft wel in de regionale kranten staan. ‘Ik hoorde het op de dag van de presentatie van mijn Suske en Wiske-album Cromimi in Brussel’, laat Gerben aan Stripjournaal weten. ‘Net voor ik de trein in stapte werd ik gebeld met het slechte nieuws. Dat werd een heel raar treinritje.’ Het is een bittere pil voor hem en scenarist Eric Hercules.

‘Je weet dat zoiets een keer gaat komen, maar het is wel heel zuur. We krijgen ook zo veel reacties van lezers. En wij hebben altijd vrouwen en kinderen aan onze stand staan op stripbeurzen, Elsje is echt een strip voor de hele familie. Nu missen we ineens een deel van ons publiek, dat is heel raar.’ Vorig jaar vierde Elsje nog haar tienjarig bestaan. De strip blijft gelukkig wel verschijnen in het Noordhollands Dagblad en het Haarlems Dagblad.

 

 

2 Comments

  1. Moet gezegd dat de strip de laatste tijd ontzettend flauw kon zijn.
    Vooral in de vorm van ’n vervolgverhaal (o.a. prehistorie)
    Zou dat ook geen reden kunnen zijn?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*