stripnieuws

Kenny Rubenis heeft hersentumor en maakt er een strip over

3 januari 2018
Stripjournaal

Dat was even schrikken zo vlak voor het nieuwe jaar. Kenny Rubenis (Dating for Geeks) maakte via facebook bekend dat hij een hersentumor(tje) heeft. Goedaardig weliswaar, maar het betekent toch dat Kenny komend jaar de medische molen in gaat. Over zijn ervaringen wil hij een strip gaan maken.

foto van Kenny Rubenis.'Niet alleen voor mezelf, maar ook om wat meer informatie over dit alles beschikbaar te maken,' schrijft Kenny op facebook. 'In de afgelopen maanden ben ik veel op zoek geweest naar informatie over mijn aandoening en ervaringen van andere patiënten met hetzelfde probleem (je wil toch een beetje weten waar je aan toe bent na een diagnose), maar er is gewoon niet zoveel over te vinden. Het lijkt wel een beetje alsof mensen hun verhaal niet willen vertellen (wat kan natuurlijk, er zitten ook wat suffe kanten aan, die jullie tzt wel zullen lezen). Dus misschien moet ik dan maar degene zijn die er iets over schrijft.'

Lees ook: 'Daten is voor mij niet belangrijk'

Facebookstrip

Op een speciale facebookpagina met de naam 'Tumor - Een Graphic Memoir' gaat hij komend jaar van zijn belevenissen verslag doen. 'Het zal dus allemaal wat serieuzer worden dan wat jullie van me gewend zijn (al zal er vast wat humor in kruipen, laten we eerlijk zijn, zo zit ik nu eenmaal in elkaar). En vrij onregelmatig verschijnen. Voorlopig is het iets wat tussen mijn normale werkzaamheden door moet, dus ik moet er tijd voor kunnen vrij maken. Maar ik wil het graag van me afschrijven.'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *