stripnieuws

Jean-Marc van Tol stopt zelf met Wie is de Mol

14 januari 2018
Stripjournaal

Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol heeft gezorgd voor een unicum in de geschiedenis van Wie is de Mol. Als eerste kandidaat ooit heeft hij zelf besloten om te stoppen met zijn deelname aan het spel. Hij had te veel last van vermoeidheid en stress.

Jean-Marc van Tol in Wie is de Mol

'Ik was veel te moe en wilde er zelf mee ophouden', schrijft Jean-Marc van Tol op de website van Wie is de Mol. 'De eerste nacht had ik te weinig geslapen door het reizen, de spanning en lallende mensen op straat onder het raam van het hotel. De volgende nachten lukte het me ook niet om te slapen. Ik was dus doodmoe. Maar goed, je gaat toch door, want het is zo leuk om aan WIDM mee te doen.'

Shovels

Bij de laatste opdracht in de aflevering van afgelopen zaterdag, moesten de kandidaten grond weg scheppen met shovels. Opvallend genoeg wilde Jean-Marc daar al niet meer aan meedoen. Hij was zo op, dat hij zichzelf niet meer vertrouwde achter het stuur van zo'n wagentje. Op Radio 2 zegt hij tegen Annemieke Schollaardt: 'Stine kwam naar me toe en zei: misschien is het maar beter als je niet gaat rondrijden. En toen dacht ik: als ik nu al niet weet wat links en rechts, en onder en boven is, wat moet ik dan straks doen in de bergen? Dat moet ik echt niet doen.'

Lees ook: Fokke en Sukke winnen Inkstpotprijs

En dus besloot hij na rijp beraad om zelf te stoppen. Terug in Nederland had hij drie weken nodig om weer bij te komen. 'Maar al na één dag dacht ik: wat stom, ik had er gewoon in moeten blijven.' Jean-Marc erkent dat hij heeft onderschat wat het betekent om aan Wie is de Mol mee te doen. 'Maar wat je niet weet als kijker is dat de emoties echt zijn.' Die emotionele kant van het spel is Jean-Marc van Tol opgebroken.

https://twitter.com/Vincent_Keuchen/status/952377472363978752

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *