Hugo Seriese wint StripBattle met bizarre strategie

Was het een vogel? Was het een vliegtuig? Nee, het was Hugo Seriese. Net als je denkt dat de strijd wel beslist is, trekt hij een fenomenale eindsprint. Met 958 stemmen heeft hij de StripBattle van StripGlossy gewonnen van Ralph Brendt. Tot gisteren ging zijn tegenstander nog ruim op kop, maar die eindigt nu met 638 stemmen. Hoe heeft Hugo dat zo last minute voor elkaar gekregen?

Hugo Seriese maakte een strip over zijn bijzondere overwinning.
Hugo Seriese maakte een strip over zijn bijzondere overwinning. Klik voor het vervolg.

Hugo Seriese -ook wel bekend als Comicsperimenter Haes– zocht afgelopen weken flink de publiciteit om stemmen te winnen. Zo schrok hij er niet voor terug om een tatoeage op zijn voorhoofd te zetten. En in de Stripjournaal Podcast kondigde hij al aan dat hij nog een troef in handen had voor de laatste weken, maar hij wilde niet zeggen wat. Nu blijkt dat hij zijn fans gevraagd heeft om te wachten met stemmen tot de laatste dag.

Een riskante strategie, want wat als ze uiteindelijk niet stemmen op het moment dat het moet? En tegelijkertijd briljant, want het kan zijn tegenstander het idee geven dat het een gelopen race is. Toch ging ook Ralph Brendt onvermoeibaar door met stemmen werven. Hij haalde er 638 binnen, historisch hoog, aldus de StripGlossy. Maar Hugo Seriese wist in de laatste uren voor sluiting nog honderden stemmen binnen te hengelen. En dus is de strijd beslist.

Bizarre battle

‘Deze StripBattle gaat de boeken in als de meest heftige, spraakmakende en bizarre battle tot op heden’, zo is te lezen op de site van de StripGlossy. ‘Ralph, bedankt voor je enorme inzet en doorzettingsvermogen, en uiteraard voor je mooie strips. Hugo, van harte gefeliciteerd. Je hebt laten zien dat strips maken meer is dan alleen het maken van de strip, maar dat het verkrijgen van publiciteit net zo belangrijk is. En oh ja, succes met het verwijderen van je tatoeage.’

Hugo Seriese mag nu een jaar lang zijn strips in de StripGlossy publiceren. Ralph Brendt vat het sportief op en bedankt al zijn fans en stemmers op zijn facebookpagina. En maakt er -zoals het een goed striptekenaar betaamt- meteen een cartoon over.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*