podcast

Knutselen, tekenen, vertalen

24 maart 2018
Stripjournaal

In deze aflevering van de Stripjournaal podcast hoor je een striptekenaar die miniaturen bouwt, iemand die tekent voor kinderen en iemand die de grens over gaat. Kortom, een lekker gevarieerde episode.

De Generaal van Peter de Smet is weer helemaal terug. Hij is het boegbeeld van De Stripdagen, en bovendien verschijnt er een integrale waarin alle strips van De Generaal zijn opgenomen. Vick Debergh heeft daaraan meegewerkt, en heeft als klap op de vuurpijl de tank van De Generaal in miniatuur gemaakt.

Robert van der Kroft heeft er een functie bij: hij is de nieuwe ambassadeur van de stichting Tekenen voor Kinderen. In deze podcast legt hij uit wat dat voor stichting is en onthult hij de namen van andere striptekenaars die hij meegetrokken heeft.

En een Engelse vertaling van een strip, die komt er niet zomaar. Wilbert van der Steen legt uit hoe zijn strip Zon vertaald is tot Sun. En wat schuift dat nou eigenlijk, zo'n vertaling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *