Nieuwe prijs voor jong talent: de Bronzen Kroontjespen

Er worden al heel wat prijzen uitgereikt op De Stripdagen, en nu komt er nog een prijs bij. Het Stripschap lanceert een nieuwe prijs voor jong talent: de Bronzen Kroontjespen. Er zit een geldbedrag aan vast van 1000 euro, te besteden aan een eigen project.

Ontwerp voor het beeldje van de Bronzen Kroontjespen.
Ontwerp voor het beeldje van de Bronzen Kroontjespen.

De prijs is vernoemd naar de mecenas van de prijs, Stripschap-medewerker Ronald Kroon. Hij heeft beloofd de Bronzen Kroontjespen tien jaar lang te sponsoren. De winnaar krijgt naast een cheque van 1000 euro ook een beeldje waar illustrator Stef de Reuver op dit moment aan werkt. ‘Met een beetje geluk is het op tijd klaar’, aldus Het Stripschap op facebook.

Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor Album van het Jaar

De eerste winnaar van de Bronzen Kroontjespen is gekozen door Peter van Dongen –de winnaar van de Stripschapprijs– en juryvoorzitter Cok Jouvenaar. Zij hebben een keuze gemaakt uit jong talenten die door verschillende stripmakers genomineerd zijn. De winnaar wordt bekend gemaakt op De Stripdagen, en de prijs wordt uitgereikt door Peter van Dongen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*