podcast

Ophef over de nieuwe StripGlossy

23 juni 2018
Stripjournaal

De nieuwe StripGlossy ligt in de winkel, en die zorgt voor een hoop discussie. Want het is -zoals het blad het zelf omschrijft- het heetste nummer tot nu toe. Dat is al meteen te zien aan de cover: de lingerie van de afgebeelde dame verdwijnt als je erover wrijft.

In deze podcast hoor je Fred de Heij, die gasthoofdredacteur van deze StripGlossy is, en een voorliefde heeft voor heftige, gewelddadige en pornografische strips. Kan dit allemaal wel? Wat vindt hij ervan dat mensen dit te ver vinden gaan?

En Dating for Geeks-tekenaar Kenny Rubenis, die hier een zeer uitgesproken mening over heeft. Hij vindt dat iets als dit niet thuis hoort in een blad als de StripGlossy, en dat het een verkeerd beeld geeft over de stripwereld. 'Waarom voelen vrouwen zich niet thuis in die wereld?', vraagt hij zich af. Bijvoorbeeld hierom dus.

Peter de Smet

In het Stripmuseum Groningen opent zondag 24 juni een tentoonstelling over Peter de Smet, tekenaar van De Generaal. EÊn van zijn beste vrienden was Dick Matena, die in deze podcast liefdevol vertelt over zijn te vroeg overleden kameraad. Over wie hij ooit zei toen hij voor het eerst zijn tekeningen onder ogen kreeg: 'Dit is te kinderlijk voor woorden. Dit is knudde. Hier hebben we helemaal niks aan.'

5 comments on “Ophef over de nieuwe StripGlossy”

 1. Zeker dat Kenny dat goed kan en ook doet 🙂 en het is ook hard nodig, juist omdat er bij dit soort thema's mannen eerder geneigd zijn naar andere mannen te luisteren dan naar vrouwen, want die worden meteen afgedaan als preuts en daarmee buiten de discussie gezet. Oh. Wacht. 😉

  Mij lijkt het juist beter om verschillende perspectieven te belichten, voors en tegens vanuit zowel mannen als vrouwen. Het is een lastig maar relevant discussiethema dat helaas maar weinig serieus wordt genomen en online veelal ontaard in moddergooien en whataboutism.

 2. Een gek idee, maar misschien de volgende keer ook de vrouwen eens aan het woord laten hierover, Robin.

  1. Heb ik nog wel aan gedacht Marissa. Maar ik heb bewust voor Kenny gekozen, omdat hij de discussie als eerste aanzwengelde. En volgens mij kan hij het goed verwoorden.

 3. ...uh, die Pulpman had ik nog niet eens gezien. 🙂
  Ik refereerde meer aan de hoofden op de achtergrond.
  Zo van "poten af, anders ga jij er ook aan."
  Zo zie je maar...nooit uitgaan van veronderstellingen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *