Stripfestival Breda gaat dit jaar niet door

Er gaat definitief een streep door het Stripfestival Breda voor 2020. Dat heeft de organisatie besloten in overleg met het Chassé Theater en de gemeente Breda. Het festival stond gepland voor 10 en 11 oktober in dat theater, maar het wordt nu verplaatst naar het najaar van 2021. De organisatie noemt het een ingrijpende beslissing.

Stripfestival Breda

Lang hoopte de organisatie van Stripfestival Breda dat de coronamaatregelen tegen het najaar voldoende versoepeld zouden zijn. En hoewel de maatregelen nu formeel nog maar tot 1 september gelden, is een festival op de gebruikelijke manier onwaarschijnlijk. De strenge regels van de anderhalvemeter-samenleving zijn hierbij doorslaggevend, schrijft de organisatie in een brief aan de standhouders.

‘Denk hierbij aan het aantal vierkante meters per persoon (voor stilstaande en bewegende personen) en het maximum aantal personen per locatie. Daarnaast zal wanneer auteurs achter plastic wanden signeren en er zo goed als geen interactie tussen bezoekers en standhouders kan plaatsvinden, de beleving van het festival compleet anders zijn. We hebben uit dit alles geconcludeerd dat, hoe graag we dit ook willen, wij dit als vrijwilligersorganisatie niet adequaat kunnen organiseren.’

Bezoekers die online al een kaartje hadden gekocht, krijgen dat in de loop van de week terug betaald.

Luister de podcast: Impact van coronavirus op de stripwereld

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*