podcast

De prestigieuze Max Havelaar

15 juni 2020
Stripjournaal

Hoe maak je van een literaire klassieker als Multatuli's Max Havelaar een goede strip? Scenarist en kenner van Multatuli Jos van Waterschoot is er jaren mee bezig geweest voordat zijn project echt van de grond kon komen. Maar nu is er dan eindelijk de Max Havelaar in stripversie, getekend door Eric Heuvel.

In deze podcast vertelt Jos van Waterschoot hoe hij Max Havelaar verstript heeft, en hoe de moeizame weg ernaartoe verlopen is. Verder schakelen we ook even met Rob van Bavel, want het Stripfestival Breda gaat dit jaar definitief niet door vanwege corona. Een mooie gelegenheid om hem ook even te vragen hoe zijn corona-stripboek ontvangen is. En Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer neemt een leporello-strip van Jan Vriends mee in het Voorleeshoekje? Benieuwd wat een leporello is? Luisteren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *