podcast

De nieuwjaarsspecial

2 januari 2021
Stripjournaal

In het nieuwe jaar is er eindelijk weer een nieuwe Stripjournaal podcast. Corona heeft een tijdje de toegang tot de studio geblokkeerd, maar nu zijn we weer helemaal terug. We blikken terug en vooruit, onder andere met de nieuwe Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen.

In deze podcast:

We bellen met Wasco om te vragen of hij nog een beetje heeft kunnen genieten van zijn Stripschapprijs in dit gekke jaar.

Tonio van Vugt waagt het er gewoon op en organiseert de Stripdagen Haarlem van 4 t/m 13 juni 2021, ook al is de toekomst nu nog onzeker.

Vick Henriquez en Zie Groenen zijn twee jonge striptekenaars die net van de kunstopleiding af komen en proberen er tussen te komen in een tijd dat de wereld op zijn kop staat. Hoe doen ze dat? Check hun werk op de instagram-accounts van Vick en Zie.

Aimée de Jongh is klaar met haar nieuwe graphic novel Dagen van Zand, over de grote droogte in de Verenigde Staten in de jaren 30. Ze heeft net haar tekenpen neergelegd en vertelt alvast wat we ervan kunnen verwachten.

Arie Korbee van het nieuwe Museum of Comic Art heeft zijn plannen iets moeten bijstellen, maar hij houdt de moed erin. Zodra het mag gaan de deuren weer open voor de vrienden van het museum, en later dit jaar hopelijk voor iedereen.

En we sluiten af met Herman Roozen, de nieuwe Stripmaker des Vaderlands. Margreet heeft een bijzondere verrassing voor hem.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 comments on “De nieuwjaarsspecial”

  1. Prachtige podcast! Hopelijk komt de volgende aflevering snel! Margreet, Robin en Seb, bedankt voor het goede werk!

    En om nog even op Wasco terug te komen, hij wordt uitgenodigd voor de commissie van 2022. In 2021. De winnaar van de Stripschapprijs is inderdaad al bekend, maar wie het is moet nog bekend worden gemaakt. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *