Originelen van Suske en Wiske uit de jaren ’60 in de verkoop

Ruim zeventig originele platen uit maar liefst elf verhalen van Suske en Wiske worden vanaf 4 februari verkocht bij een galerie in Brussel. Het wordt geen veiling, de platen worden verkocht tegen vaste prijzen tussen de 4000 en 5000 euro.

Originelen van Suske en Wiske

Het gaat om originelen van de verhalen Het Hondenparadijs, De Sissende Sampan, Het Zoemende Ei, De Schone Slaper, Jeromba de Griek, De Poenschepper, Wattman, De Zeven Snaren, Tedere Tronica, De Dromendiefstal en De Kale Kapper. Ze zijn getekend tussen 1961 en 1970. Officieel door Willy Vandersteen, maar in die tijd begon zijn studio behoorlijk op stoom te komen en liet Vandersteen steeds meer werk over aan zijn medewerkers. Toch horen ze bij een absolute bloeiperiode in de geschiedenis van Suske en Wiske. In 1972 gaf Vandersteen het stokje door aan Paul Geerts.

Lees ook: 95.000 euro voor originelen Suske en Wiske

Actuele thema’s uit de jaren ’60 zoals de dreiging van de bom, technologische vooruitgang en de clash van generaties komen volop in deze verhalen voor. Het is ook de periode waarin Vandersteen -geïnspireerd door Franquin- kiest voor een wat dikkere lijnvoering voor zijn Suske en Wiske-verhalen.

Expositie

Zes van deze originelen van Suske en Wiske worden tentoongesteld door galerie Huberty & Breyne in Brussel, die ze ook verkoopt. Je kan de platen bekijken van 4 februari tot 20 maart. Maar helaas voor Nederlanders die door corona de grens niet over kunnen, komt er geen herkansing. Je kan ze natuurlijk wel online bekijken.

Lees ook: 1,55 miljoen voor originele plaat Kuifje

De galerie, gevestigd in Brussel en Parijs, heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van originele striptekeningen. De pagina’s die verkocht worden, zijn nu nog eigendom van de familie Vandersteen.

Nieuwsgierig geworden? Hier kun je de platen bekijken die te koop worden aangeboden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*