podcast

Stripschapprijswinnaar 2021: Gerben Valkema

14 april 2021
Stripjournaal

Deze podcast staat geheel in het teken van de winnaar van de Stripschapprijs 2021, Gerben Valkema. Hij is vooral bekend als de tekenaar van Elsje, maar tekende ook ooit zijn eigen Suske en Wiske-verhaal en hij gooit hoge ogen met zijn reeks strips op AVI-niveau, die kinderen helpen leren lezen.

Wat is het geheim van deze veelzijdige tekenaar? En waarom ziet Gerben Valkema zelf vooral wat hij niet goed doet? Daar proberen we in deze podcast achter te komen. We bellen met juryvoorzitter Cok Jouvenaar en met zijn vaste Elsje-collega Eric Hercules.

Gerben Valkema © Erwin Suvaal

Ook een interessante vraag: hoe gaat de uitreiking eruit zien in deze tijden van corona? We bellen daarover met Stripschapvoorzitter Meerten Welleman, en dat gesprek kreeg een verrassende wending.

Voorleeshoekje

Voor het laatst gaat Margreet daarna in haar voorleeshoekje zitten, en pakt ze het artbook Unruly Critters van Gerben Valkema erbij. De geluidseffecten van Robin maken het (net niet) af.

En wat luistert Gerben zoal tijdens het tekenen? Nou, vooral podcasts. Bijvoorbeeld De Perfecte Podcast over Suske en Wiske. Maar ook Haagse Zaken, NRC Vandaag en 99% Invisible.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden, Margreet de Heer

2 comments on “Stripschapprijswinnaar 2021: Gerben Valkema”

  1. Heerlijk om de reactie van Gerben en Eric te horen! Nee heb geen tattoo van Elsje :p,maar heb me wel hard gemaakt voor Gerben als lid van de stripschapcommissie 🙂 maar wat word ik moe van Meerten zeg...sorry dat ik het zeg..ik weet dat er heel veel goede mensen nu bij het stripschap zitten die het echt beter willen doen gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *