podcast

De songs van Gerrit de Jager

15 mei 2021
Stripjournaal

Wat krijg je als een striptekenaar ook nog eens een enorme muziekliefhebber blijkt te zijn? Die urenlang kan leuteren (zoals hij het zelf noemt) over Stevie Wonder of The Beatles? Voor Gerrit de Jager resulteerde dat in het bijzondere boek Songlife. Een ode aan de muziek die zijn leven bepaalde.

We praten in deze podcast uitgebreid met Gerrit over zijn liefde voor muziek, zijn dwangneuroses en zijn gezinsleven. De ene na de andere anekdote uit zijn rijke stripcarrière komt langs. Over hoe hij nog maar halve pagina's inleverde toen hij half betaald kreeg. Of over zijn nogal uitgesproken vormgever die hem veertig pagina's van Songlife opnieuw liet letteren.

Het boek Songlife van Gerrit de Jager is het beste te lezen met deze Spotify-lijst bij de hand:

Tot slot is het Voorleeshoekje van Margreet vernieuwd. Ze leest voor uit Door zonder familie, een boek van Gerrit de Jager over het ontstaan van De Familie Doorzon.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden, Margreet de Heer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *