Extra: Jos van Waterschoot reageert op de podcast met Eric Heuvel

Zijn naam viel een aantal keer in de podcast met Eric Heuvel: Jos van Waterschoot. De man die samen met Eric Heuvel de Max Havelaar heeft verstript, en degene die de discussie over Erics bijdrage aan het blad Gezond Verstand liet losbarsten door zijn kritiek op facebook te delen. Eric voelde zich door Jos voor de bus gegooid.

We hadden Jos van Waterschoot uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek, maar daar had hij op dat moment geen behoefte aan. Door omstandigheden heeft de opname pas maanden later plaatsgevonden, en nu wil Jos toch graag reageren. Omdat zijn naam zo vaak viel in het gesprek met Eric Heuvel, geven we hem de gelegenheid om kort zijn kant van het verhaal toe te lichten.

Toevoeging: Jos van Waterschoot zegt op enig moment dat Eric Heuvel ook mensen met Jodensterren heeft getekend. Er is echter geen cover van Gezond Verstand verschenen waarop een Jodenster is afgebeeld. Eric Heuvel zegt daar zelf over: ‘Weet dat ik dit nooit zou doen uit piëteit met slachtoffers van de Shoah en hun nabestaanden.’

Luister hier de podcast met Eric Heuvel.

En hier nog eens de link naar de recensie van Coen Peppelenbos.

3 Comments

  1. Erg heftig wat er in de samenleving gebeurt en dan nu ook zichtbaar in de stripwereld. Mooi dat jullie ook de andere kant aan het woord hebben gelaten, zo kan iedereen zijn eigen mening vormen.
    Dank jullie wel.

  2. Als je serieus begint te spreken over ‘een daad bij stellen’ dan begeef je jezelf op een hellend vlak. Gezien het feit dat het ook nog eens wordt verteld op een manier dat het doodnormaal is, is dat eigenlijk best ernstig te noemen. Het vervolg van de podcast lijkt ook te neigen naar het oproepen van een ‘berufsverbot’ of een ‘cordon sanitaire’. Bijzonder persoon die Jos die van zijn mening kennelijk als enige juiste en richtinggevend beschouwd. Het is makkelijk oordelen over anderen. Daarbij moet je jezelf nooit belangrijker maken dan je eigenlijk wel niet bent.

    Overigens legde Multatuli een duidelijke grens bij geweld en afpersing van kwetsbare groepen. VVMU liet hij buiten beschouwing.

  3. “Hij mag tekenen wat hij wil, maar dan mogen anderen daar emotioneel over worden en een daad bij stellen.” Exact mijn gedachten. Duidelijke taal van Jos

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*