stripnieuws

Strips op de Markt Gouda gaat door

17 januari 2022
Stripjournaal

Corona of niet, Strips op de Markt in Gouda gaat dit jaar hoe dan ook door op zondag 1 mei. Dat heeft de organisatie laten weten. Maar hoe het evenement er precies uit gaat zien is door de coronasituatie nog onzeker. 'Buiten is kansrijk, binnen redelijk kansloos.'

De vorige twee edities van Strips op de Markt konden niet doorgaan. In 2020 was de organisatie al volop bezig met de voorbereiding, toen de stekker eruit getrokken moest worden. Vorig jaar was de coronasituatie zo onzeker dat er niet eens een begin was gemaakt. Ook nu is nog onduidelijk hoe de situatie in mei zal zijn. 'Maar we gaan het gewoon doen', zegt Marco Luk van Strips op de Markt.

Affiche van Strips op de Markt 2020, de editie die niet door kon gaan.

(Affiche van Strips op de Markt 2020, de editie die niet door kon gaan)

Het evenement is altijd voor een deel buiten, en voor een deel binnen. Een binnengedeelte lijkt dit keer niet haalbaar, denkt Luk. Maar voor buiten rekent hij op een stripmarkt met tachtig kramen. Hein de Kort is de hoofdgast, net als anderhalf jaar geleden de bedoeling was. Ook het stripbier met een etiket van Hein de Kort komt weer terug. Daarnaast verschijnt er een speciale strip over 750 jaar Gouda, geschreven door Jan Kragt en getekend door Franky Drappier.

Lees ook: Coronacrisis nekt Willy Vandersteenprijs

Anderhalve meter

Zelfs als de anderhalve meter in mei nog geldt, gaat Strips op de Markt door. 'Er zijn al eerder stripevenementen op anderhalve meter geweest', zegt Luk, 'bijvoorbeeld in Kampen of in België'. Een groot verschil met Kampen is wel dat daar met toegangspoortjes werd gewerkt. Dat is op de markt in Gouda niet mogelijk. Maar ook daar komen ze wel uit, denkt Luk. 'De weekmarkten gaan ook gewoon door.'

Bovendien werkt de gemeente Gouda goed mee. Als de vergunning toch weer ingetrokken moet worden, hoeft de organisatie er niet meer voor te betalen. Voor de standhouders die zich nu bij Strips op de Markt aanmelden, geldt ook dat zij zich kosteloos weer kunnen afmelden.

Marco Luk heeft er alle vertrouwen in dat Strips op de Markt door kan gaan, in wat voor vorm dan ook. 'Mensen willen zo graag weer.'

Meer over Strips op de Markt vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *