podcast

De Stripschapprijswinnaars

11 juli 2022
Stripjournaal

Tegen de achtergrond van een gezellige borrel na de uitreiking van de Stripschapprijzen 2022 in Storyworld komen alle prijswinnaars langs in deze podcast. Het was een prettige chaos.

Aimée de Jongh was de winnaar van de belangrijkste prijs, DE Stripschapprijs. En voor het eerst zat daar een geldprijs van 2000 euro bij. Daarnaast won ze ook nog de stripschappenning voor Beste Album met Dagen van Zand.
---> Meer over Aimée de Jongh

Jan Vriends straalde helemaal omdat zijn strip Roos Vink is bekroond met de prijs voor Beste Jeugdalbum van het Jaar. Naast de prijs hadden we het ook over de bijzondere tatoeages op zijn armen.

---> Meer over Jan Vriends

Boris Peeters kreeg de prijs voor Beste Info & Integraal voor zijn boek Wie is die vogel?! Hij kon zelf de prijs niet in ontvangst nemen, maar zijn broer Sam -ook striptekenaar- was er wel. We hebben Boris gebeld om te horen hoe hij het zelf beleegd heeft.
---> Meer over Boris Peeters
---> Meer over Sam Peeters

Jos van Waterschoot viel tot zijn eigen stomme verbazing in de prijzen met Max Havelaar, die hij samen met Eric Heuvel gemaakt heeft. Zij kregen de Storyworld Publieksprijs. We hebben natuurlijk ook even gevraagd hoe het gaat tussen Jos en Eric Heuvel na het gedoe van eind vorig jaar.
---> Meer over Jos van Waterschoot
---> Meer over Eric Heuvel

En tot slot natuurlijk de winnaar van de P. Hans Frankfurtherprijs, coloriste Marloes Dekkers. Zij voorziet veel strips van kleur, bijvoorbeeld een aantal verhalen van Hanco Kolk. Zij legt uit hoe je met kleur het verhaal kan vertellen.
---> Meer over Marloes Dekkers

En ook Nina Blom schuift even aan om een update te geven van haar crowdfunding die we in de vorige podcast bespraken. En Meerten Welleman van het Stripschap heeft iets uit te leggen.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden (Margreet de Heer kon er helaas niet bij zijn)

One comment on “De Stripschapprijswinnaars”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *