podcast

Noël Ummels vertelt het verhaal van zijn vader

26 september 2022
Stripjournaal

In deze aflevering is scenarist Noël Ummels te gast. Hij is bekend van onder andere de strip Alternative Facts over Donald Trump, en Carbeau, Barones & Bolides. Nu heeft hij het verhaal van zijn manisch-depressieve vader verwerkt tot een graphic novel.

Fragment uit Mijn vader, een vreemde van Noël Ummels.

Via crowdfunding heeft hij 4000 euro opgehaald voor het boek Mijn vader, een vreemde. Het opvallende is dat het boek al helemaal af is, maar dat hij nog geen uitgever heeft. De crowdfunding was meer bedoeld om aandacht te genereren dan om het boek te financieren. Is dat handig? Dat bespreken we in deze podcast.

Verder vertelt Noël hoe je zo'n beladen persoonlijk verhaal in stripvorm giet. Wat heeft hij moeten weglaten, en wat wilde hij juist vertellen? Hoe was het voor hem om zijn eigen jeugd te herbeleven?

Luister ook: Het heftige levensverhaal van Nina Blom in stripvorm

Voorleeshoekje

Om een goede indruk te krijgen, leeft Margreet zich uit in het voorlezen uit Mijn vader, een vreemde. En dat leidt tot een opvallend inzicht bij Noël Ummels.

Ook komt Hoe ik mijn fortuin maakte als live-cartoonist van Michiel van de Pol ter sprake. Dat boek kun je hier vinden.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 comments on “Noël Ummels vertelt het verhaal van zijn vader”

  1. Heel zo vroeg online! Kan ik lekker tijdens de lange reis die ik vandaag maak, luisteren. Het is maar het begonnen en ik zit alweer te genieten...ik denk dat ik de eerste ben met een reactie 😉 lieve groet, Nina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *