Marc Verhaegen vertelt zijn verhaal

Zijn het de feiten? Of is het fictie? Marc Verhaegen speelt ermee in zijn graphic novel Het beest is los. Maar de goede verstaander ziet dat het voor een deel gebaseerd is op zijn ervaringen bij Studio Vandersteen.

Marc Verhaegen begon in 1989 bij Studio Vandersteen, en volgde in 2002 Paul Geerts op als tekenaar van Suske en Wiske. In 2005 werd hij echter ontslagen. In deze podcast vragen we Verhaegen het hemd van het lijf over zijn boek en over Studio Vandersteen. Want ook al gaat zijn strip over Flor Goedleven, en over Jef Kalk en zijn Studio Kalksteen, de gelijkenissen zijn treffend. En niet alle studiomedewerkers komen er in dit boek goed vanaf. Veelzeggend is het antwoord dat Verhaegen in deze podcast geeft op de vraag hoe Paul Geerts als persoon is.

Luister ook: Het heftige levensverhaal van Nina Blom in stripvorm

Vader en vriendin

Er zitten ook nog andere bijzondere elementen in Het beest is los. Zo worstelt hoofdpersoon Flor met een manisch-depressieve vader en een depressieve vriendin. Ook deze passages zijn gebaseerd op het echte leven van Marc Verhaegen, maar hij vermengt ze in dit verhaal met zijn eigen fantasie.

In het Voorleeshoekje leest Margreet een mooie passage uit Het beest is los die gaat over het leven van Jef Kalk. De volledige video daarvan is in de loop van de week te zien op Petje Af!

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

3 Comments

  1. Wat een heerlijke podcast inderdaad. Marc Verhaegen is ook inderdaad een lust om naar te luisteren. Ik ken hem natuurlijk al heel lang en al onze ontmoetingen, dit jaar nog in Haarlem en Rijswijk, zijn hele plezierige herinneringen geworden. Het beest is los zelf is ook een prachtig boek en hoe dierbaar de studio ons ook is toch ook belangrijk dat niet alles goed is wat er blinkt. Er is durf voor nodig om dat te vertellen.

  2. Wat een mooi interview gesprek, ik zit letterlijk weer gekluisterd te luisteren! Heel boeiend, en wederom nieuwsgierigmakend! Mooie vragen, eerlijke antwoorden. Met weer een fantastisch voorleeshoekje van Margreet de Heer. Persoonlijk krijg ik altijd een energie-boost van jullie podcast. Dat kan ik goed gebruiken in deze drukke periode. Dus dankjewel weer Stripjournaal!
    Lieve groet,
    Nina

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*