podcast

Hoe ‘Spijt’ van Carry Slee verstript werd

24 oktober 2022
Stripjournaal

Dit keer hebben we een van de bekendste kinderboekenschrijvers in de podcast: Carry Slee. En toch gaat het over strips! Ahmad Resh en Ralf van der Hoeven hebben namelijk een stripversie gemaakt van een van haar bekendste boeken.

Spijt gaat over het verhaal van Jochem, een jongen die flink gepest wordt. Hij wordt door zijn klasgenoten uitgescholden en belaagd. Als het pesten uit de hand loopt en een onomkeerbare wending neemt, worden zijn klasgenoten verscheurd door schuldgevoel. Het boek is verschenen in 1996 en al 45 keer herdrukt.

Ahmad Resh heeft het verhaal bewerkt tot een stripverhaal. Tot nu toe had hij alleen gemaild met Carry Slee, maar in de Stripjournaal podcast spreekt hij haar voor het eerst via de telefoon. Een bijzondere ontmoeting op afstand.

Luister ook: De lessen van Heartstopper

En met Margreet praten we over haar crowdfunding voor haar dierbaarste strip Mijntje, en over de vraag wat overspannen zijn voor haar betekent. Want daar zit ze middenin, en ze omschrijft dat met dit plaatje van Asterix.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

Wil je de Stripjournaal podcast ondersteunen en de video van het Voorleeshoekje zien? Dat kan via Petje Af. We zijn je ontzettend dankbaar voor je donatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *