podcast

De crossover van Grapman

7 november 2022
Stripjournaal

In deze podcast is tekenaar Kees de Boer te gast. Hij begon ooit als striptekenaar voor bladen als Eppo, Donald Duck en Taptoe, maar is daarna meer de kant van illustrator op gegaan. Met zijn boek Grapman, samen met schrijver Tjibbe Veldkamp, heeft hij nu een echte hit te pakken.

Is het een leesboek? Is het een strip? Nee, het zit er precies tussenin. In Grapman staan geschreven teksten met illustraties, en er zijn pagina's met echte strips. Het is een vorm die razend populair is bij jongeren. Grapman heeft een oplage van 10.000 exemplaren en zit al aan de vierde druk.

Luister ook: De lessen van Heartstopper

Kees de Boer vertelt in deze podcast meer over de kracht van dit soort boeken. We bellen met uitgever Querido om meer te weten te komen over de feiten en de cijfers. En Margreet leest vol vuur voor uit Grapman.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Margreet de Heer

3 comments on “De crossover van Grapman”

  1. Wederom een leuke podcast, wel rustig zonder Seb.
    Bedankt voor Spijt en dat ik weer in de prijzen val. Ik wist het nog niet en hoorde opeens mijn naam. Even later kwam de postbode met het boek. Perfect getimed.
    Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *