40 jaar Familie Doorzon

Gerrit de Jager is te gast, en met hem blikken we terug op 40 jaar Familie Doorzon, naar aanleiding van de expositie bij het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Podcast met Gerrit de Jager over de Familie Doorzon

Hoe kijkt hij zelf terug op die veertig jaar? Heeft hij nog contact met Wim Stevenhagen, zijn vriend met wie hij ooit de Familie Doorzon begonnen is? En zou de strip niet een comeback kunnen maken in deze roerige tijden? Allemaal vragen die in deze podcast aan bod komen.

Maar eerst bellen we nog even met Marc de Lobie van Uitgeverij Syndikaat. Hij heeft de P Hans Frankfurtherprijs gewonnen, maar kon niet opnemen in de prijzenpodcast. Dus bellen we hem nu alsnog.

Voorleeshoekje

Margreet leest voor uit Door Zonder Familie, het verhaal waarmee Gerrit de Jager de turbulente beginperiode van De Familie Doorzon heeft beschreven.

En we kwamen op deze klassieker van Henk Spaan en Harry Vermegen, waaraan Gerrit de Jager heeft meegeschreven. En zijn tekeningen zie je dan weer in de clip.

10 Comments

  1. De rapper was Jack Harlow. Ik was er ook bij.

    Gerrit, Typ en ik hebben zĂ³ gelachen op Lowlands 22. We hebben nog een gave foto gemaakt backstage, met Typex, Jeroen Funke, Gerrit en ik. Voor de afvalberg.

  2. Ik kan niet wachten op de nieuwe Stripglossy want het interview met Gerrit was geweldig!
    Ik wil overigens nog wel weten of de trein gehaald is lol.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*