podcast

Babbelen met Tonio van Vugt en Natasja van Loon

27 maart 2023
Stripjournaal

We hoefden maar weinig vragen te stellen in deze podcast, want onze gasten Tonio van Vugt en Natasja van Loon praatten het zelf wel vol.

Tonio van Vugt en Natasja van Loon

Over hun eerste ontmoeting, over uitgeven, over cross-overs tussen strips en andere uitingsvormen en natuurlijk over Stripdagen Haarlem. Daarvan was Tonio bijna tien jaar de artistiek directeur, maar nu is hij ermee gestopt. Hoe ziet de toekomst voor Stripdagen Haarlem eruit?

Voorleeshoekje

Margreet bedenkt spontaan een Voorleeshoekje als ze de nieuwste strip van Charles Guthrie voor zich heeft: Op een beetgare eergisteren. Lekker absurdistisch, daar weet Margreet wel raad mee.

Speciaal voor de donateurs van petjeaf.com is er een extra Voorleeshoekje, het Voorleeshoekje dat Margreet eigenlijk voor deze aflevering had bedacht. Een verhaal van Roze Bottel en Duifje Vleugelslag, omdat ze Tonio en Natasja zo op dat duo vindt lijken.

Luister ook: De Zoomcast over Stripdagen Haarlem

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

2 comments on “Babbelen met Tonio van Vugt en Natasja van Loon”

  1. Met Natasja en Tonio aan de microfoon levert altijd een genuanceerd en eerlijk gesprek. Dat zij elkaar in de liefde en in hun werk hebben gevonden, heeft ervoor gezorgd dat zij bergen kunnen verzetten voor de Nederlandse strip. Dat zien we aan Zone, aan Stripdagen Haarlem, nu ook aan de Khing expo in Haarlem enz. Ongetwijfeld volgt er veel meer. Nog wel een kanttekening bij het item over Stripdagen Haarlem. Vanaf het begin van het festival is Het Stripschap de facilitaire dienst van het festival geweest. Daar wordt ondanks de gesprekken die er zijn geweest steeds minder gebruik van gemaakt. Hopelijk gaat dat in de toekomst veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *