podcast

De meisjesdromen van Juliette de Wit

22 mei 2023
Stripjournaal

Ooit maakte ze voor haar eindexamen een stripverhaal dat op mysterieuze wijze verdwenen is. Daarna heeft ze zich meer op het illustreren gestort, maar nu is Juliette de Wit weer helemaal terug in de stripwereld. Samen met onze eigen Margreet maakt ze voor Tina de strip Ryoko.

In deze podcast vertelt Juliette de Wit over haar samenwerking met Margreet, over seks in strips, over Thé Tjong Khing, over muziek en over veel meer. Margreet pakt in haar Voorleeshoekje een afgekeurde versie van haar strip erbij, en vertelt wat ze ervan vond dat die afgekeurd werd.

Luister ook: Hoe Tina de blik verandert

Hieronder vind je de verschillende versies: de afgekeurde versie van Margreet, de nieuwe versie, en de uiteindelijke versie getekend door Juliette de Wit. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Presentatie: Robin Vinck
Co-hosts: Seb van der Kaaden en Margreet de Heer

Wil je de Stripjournaal podcast ondersteunen? Daar maak je ons heel blij mee en het kan al vanaf 1 euro. Kijk op petje.af.com/stripjournaal

3 comments on “De meisjesdromen van Juliette de Wit”

  1. Wat leuk, Juliette, dat ook jij die Tina-droom had en 'm nu mag uitleven! Ik had precies dezelfde droom en heb nog 'n koffertje vol met strips die ik zelf schreef en tekende. Met omslagen dik gelakt met transparante nagellak, zodat het lekker glom. Jammer genoeg is die droom niet uitgekomen bij mij.

    Toch ben ik doorgegaan met strips tekenen, al in de jaren '70, en dan wel bij de klassieke verhalen die ik op school (en later op de universiteit) moest vertalen uit het Latijn en Grieks. Die boekjes heb ik later opnieuw getekend op de computer, ook op de wacom tablet. En nu zijn ze gratis te zien op mijn leesbevorderings verhalenwebsite, met mijn Engelse vertaling ernaast: https://booxalive.nl/klassieke-strips/

    Maar dat jij (samen met die geweldige Margreet de Heer) mijn jeugddroom waarmaakt, daar ben ik reuzetrots op!

    Liefs, je klasgenootje Magda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *