podcast

Marissa Delbressine deed 15 jaar over The Shadow Prophet

12 februari 2024
Stripjournaal

Nadenken, schetsen, wegleggen, weer oppakken, nieuwe schetsen, schaven, en toch weer wegleggen. Het gebeurde de afgelopen jaren met de strip The Shadow Prophet van Marissa Delbressine. Het idee ontstond al in 2006, maar pas in 2020 werd de strip werkelijkheid. Dat het zo lang duurde, kwam door een dominante eigenschap: perfectionisme.

Robin Vinck, Marissa Delbressine en Kees de Boer

In deze podcast vertelt Marissa open over haar persoonlijke strubbelingen op haar pad om deze strip te maken. Ze begon er ooit aan onder de naam Itshou, samen met scenarist Willem Ritstier. Uiteindelijk heeft ze het in 2020 kunnen publiceren op Webtoons, en nu is het tweede seizoen van The Shadow Prophet net begonnen.

Collega-tekenaar Coco Ouwerkerk introduceerde Marissa Delbressine bij Webtoons, een internationale app om strips te lezen, vooral in de Manga-hoek. Over alle ins en outs van Webtoons hebben we eerder een podcast opgenomen: Het miljoenenpubliek van Coco Ouwerkerk.

Stripmuur in Londen

We bellen ook even met Gerben Valkema, die in Londen is voor de onthulling van zijn eigen stripmuur. De figuurtjes die hij tekent voor biermerk Uiltje zijn daar opgepikt door een Londense pub, en pronken daar nu op de muur, of beter gezegd het plafond. Je kan de schildering vinden bij de pub 'It ain't much if it ain't Dutch', 67-68 Enid Street.

Presentatie: Robin Vinck
Tafelheer: Kees de Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *