podcast

De interactieve strips van MIK

26 februari 2024
Stripjournaal

Hoe zorg je ervoor dat strips online lezen iets toevoegt? Hoe geef je de beleving van zo'n strip iets extra's? Striptekenaar MIK, alias Maikel Verkoelen, experimenteert daarmee op MIKbook.nl. Door geluid, muziek en beweging toe te voegen, maakt hij zijn strips interactief.

Een van de interactieve strips van MIK.

In deze aflevering van Stripjournaal praten we over die interactieve strips van MIK. Wat er allemaal bij komt kijken om een strip interactief te maken, en hoe je daardoor anders een verhaal opbouwt. En natuurlijk de vraag: is dit een leuk experiment of is dit ook echt de toekomst van de strip?

Een beetje gênant, want dit is de enige foto die we hebben gemaakt van de opname, met MIK heel klein in het midden...

Luister ook: Aimée de Jongh strijdt voor de strip

Voorleeshoekje

Nog iets leuks: Margreet de Heer is weer even terug als co-host! In deze aflevering schuift ze weer aan, en dat betekent dat ook het Voorleeshoekje weer terug is. Ze leest voor uit een strip van MIK die gaat over de ziekte van zijn vriendin.

Fragment uit Leuk zo'n ziekte

Storyworld Publieksprijs

Ook aandacht voor de Storyworld Publieksprijs die samen met de Stripschapprijzen wordt uitgereikt op 16 maart in Groningen bij Storyworld. Er zijn maar liefst tien genomineerden voor de publieksprijs waarop je kan stemmen. Hoe komt die nominatielijst tot stand? Dat hoor je in de podcast, stemmen kan hier.

Vriend van de Show

Wil je nog meer horen van de interactieve strips van MIK, en van Margreet de Heer? Word dan Vriend van de Show, en je krijgt een exclusieve podcast met extra vragen voor onze gasten.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Margreet de Heer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *