podcast

FC Knudde gaat voortleven in Knuddeland

8 april 2024
Stripjournaal

FC Knudde-tekenaar Toon van Driel gaat in zee met een investeerder die een kruising tussen een attractiepark en een vakantiepark wil gaan maken rondom de succesvolle strip: Knuddeland. Van Driel heeft FC Knudde 'min of meer' verkocht aan ondernemer Michael van Hoorne, vertelt hij in deze podcast.

FC Knudde tekenaar Toon van Driel

Toon van Driel ziet het al helemaal voor zich. Er moeten allemaal attracties komen die met FC Knudde te maken, en je overnacht in een soort grote voetbal. Waar het park moet komen is nog niet duidelijk, er moet eerst grond gekocht worden. 'We moeten eerst nog tekenen, en dan gaan ze grond zoeken voor Knuddeland', aldus Van Driel.

Luister ook: Babbelen met Toon van Driel en André van Duin

Voor de strip in de krant heeft dat geen gevolgen, FC Knudde blijft gewoon doorlopen in het AD. Met Knuddeland heeft Toon van Driel in ieder geval het gevoel dat hij zijn legacy veiliggesteld heeft. En de strip, zou die door iemand overgenomen kunnen worden? Daarop geeft hij in deze podcast antwoord.

Maar let op, de 'Toontrein' ging rijden, zoals hij het zelf zegt. Als Toon van Driel eenmaal begint te praten, is er geen houden aan. Natuurlijk ook over De Stamgasten en zijn tijd bij de KLM. Het is dus een lekker lange podcast.

Het Geheim van Thorbecke

Ook aandacht voor een crowdfunding voor Het Geheim van Thorbecke. Een stripverhaal over de jeugd van Johan Rudolph Thorbecke, de architect van de Nederlandse grondwet. Het verhaal gaat over zijn ontmoeting met Napoleon, en hoe dat hem gevormd heeft. We praten erover met initiatiefnemer Patrick Carlesz.

Presentator: Robin Vinck

One comment on “FC Knudde gaat voortleven in Knuddeland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *