podcast

De Ridder krijgt een lang verhaal

22 april 2024
Stripjournaal

Gagstrip De Ridder van Frodo De Decker wordt voor het eerst een lang verhaal. Op 9 mei verschijnen in Eppo nr. 10 de eerste stroken van het avonturenverhaal De Ridder - Heer Donkerduister. Dat vertelt Frodo De Decker in deze aflevering van de Stripjournaal podcast.

In het midden: tekenaar Frodo De Decker van De Ridder.

In januari van dit jaar stopte Veronica Superguide, voorheen Veronica Magazine, met de strips in het blad. Ook voor De Ridder viel daarmee het doek. De strip loopt wel nog in de Eppo, maar aangezien die achter liep op Veronica Superguide, is dat meer het opmaken van de voorraad die er nog is. Er komt dus een moment dat de gags op zijn en De Ridder stopt. Maar niet getreurd, Frodo werkt nu aan een lang avonturenverhaal van De Ridder.

Het eerste lange verhaal van De Ridder.

'Dat nieuws van het stoppen van de gags in Veronica Magazine kwam op een moment dat ik al een maand bezig was om een lang verhaal te schrijven voor De Ridder. Dus ik kon mij direct enthousiast storten op een ander project. En het wordt een episch verhaal, kan ik wel zeggen.' Er zijn nu al zo'n twintig pagina's getekend en twaalf ingekleurd. Het moet een klassiek avonturenalbum van 46 pagina's worden. Meer details over dit lange verhaal van De Ridder hoor je in deze podcast.

De eerste gags van De Ridder gingen vaak over draken, zwaarden en harnassen. Kortom, alle zaken waarmee een ridder te maken krijgt.
De eerste gags van De Ridder gingen vaak over draken, zwaarden en harnassen. Kortom, alle zaken waarmee een ridder te maken krijgt.

Het Verhaal van Vlaanderen

Naast zijn werk voor De Ridder heeft Frodo De Decker hard gewerkt aan Het Verhaal van Vlaanderen, de stripversie van de gelijknamige televisieserie. Het boek werd zelfs genomineerd voor een Stripschappenning voor Album van het Jaar. Het werken aan dat verhaal heeft hem veel geleerd. 'Ik was een betere tekenaar toen dat project af was dan toen ik eraan begon.'

Theatercollege over strips

We bellen ook nog even met Sjors en Sjimmie-tekenaar Robert van der Kroft, want die gaat in het najaar het theater in. Hij gaat theatercolleges geven over strips, en daarmee touren langs theaters in het hele land. Hoe het er precies uit gaat zien, weet hij zelf ook niet. Maar wat hij wel al weet, vertelt hij in deze podcast.

Luister ook: Robert van der Kroft tekent al 40 jaar Droppie Water (+ Sjors en Sjimmie)

Presentatie: Robin Vinck
Tafelheer: Kees de Boer

2 comments on “De Ridder krijgt een lang verhaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *