podcast

Daan Jippes/Danier over zijn bewondering voor Franquin

20 mei 2024
Stripjournaal

Deze week is Daan Jippes te gast in de Stripjournaal studio, maar we moeten hem aankondigen als Danier, want dat is het pseudoniem dat hij gebruikt als hij werk maakt in de stijl van Franquin. Het is een stijl die hem mee terug neemt naar zijn jeugd, en waarover nu een nieuw boek verschenen is: Met Havank mee Danier's Fifties in.

Een bijzonder moment tijdens deze podcast: voor het eerst krijgt Danier dit nieuwe boek van zijn uitgever in handen. Hij bladert er driftig door en kijkt eens kritisch naar de kleuren. Dit boek begint met een strip waarin hijzelf als foto in gemonteerd is, en waarin Daan geïnterviewd wordt door een bijzondere dame. Daarna gaat het interview in tekst verder, en aangezien hij zelf de auteur is, is het dus een interview met... juist, zichzelf.

Verder vind je in dit boek de twee verhalen van Havank die hij als Danier in die Franquin-stijl heeft getekend. Daarnaast ook nog wat losse schetsen en zijn interpretatie van Robbedoes-covers. Jippes heeft zijn grote held André Franquin meerdere malen ontmoet, en zelfs eens werk van hem overgenomen. Hoe dat gegaan is, hoor je allemaal in deze podcast.

Lees ook: Franquin voelde zich slaaf van zijn contracten

Ook hoor je hier weer een oude bekende. Maar daar maken we niet teveel woorden aan vuil, want die weet zichzelf al genoeg op de voorgrond te dringen.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *