Erik Kriek en Elsje vallen in de prijzen

De Strippenning voor album van het jaar gaat naar In the Pines van Erik Kriek. Jeugdalbum van het jaar werd Elsje maakt geschiedenis van Gerben Valkema en Eric Hercules. De penningen zijn uitgereikt op de Stripdagen in Rijswijk.

De winnaar van de Strippenningen: In the Pines van Erik Kriek.De jury noemde het album over de Murder Ballads van Kriek ‘een indrukwekkend boek, een must-have voor iedere stripliefhebber en bewonderaars van rootsmuziek. De bijgeleverde cd is de ultieme kers op de taart.’

Lees ook: De duistere krochten van de Amerikaanse muziek

Een groep scholieren heeft de winnaar in de categorie jeugdalbum van het jaar gekozen, en Elsje tot winnaar uitgeroepen. Gerben Valkema en Eric Hercules konden er niet bij zijn, maar lieten uitgever Rob van Bavel de prijs in ontvangst nemen.

Lees ook: Gerben Valkema: ‘Elsje heeft me veel gebracht’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*