Meinte Strikwerda wint de Stripbattle

Het regende werkelijk prijzen op de Stripdagen in Rijswijk. Want niet alleen de Stripschapprijs en de Strippenningen werden uitgereikt, ook de Stripglossy Stripbattle werd er beslist. Mestrik -pseudoniem voor Meinte Strikwerda- mag zich de allereerste winnaar van de battle noemen.

Stripglossy Stripbattle winnaar Mestrik
Mestrik (rechts) krijgt de Baron van Tast Award uit handen van uitgever Seb van der Kaaden van Stripglossy. © Alex Odijk

Het afgelopen jaar streden drie striptekenaars in de Stripglossy om de gunst van de lezers met een eenpaginastrip: Arjen Niezen, Gerco van Beek en Mestrik. Met zijn strip Man en Paard kreeg Mestrik de meeste stemmen, en dus werd afgelopen weekend door uitgever Seb van der Kaaden de Baron van Tast Award aan hem uitgereikt, genoemd naar het bekende figuurtje van Jan van Haasteren. Bovendien verschijnt zijn strip het hele jaar in de Stripglossy. Mestrik reageert op de site van de Stripglossy: ‘Een mooie prijs en een geweldige ervaring, alle lof voor de Stripglossy voor dit initiatief. Ik ben benieuwd wie de volgende battle gaat winnen.’

Wie is Mestrik?

Mestrik staat voor Meinte Strikwerda, die zichzelf omschrijft als striptekenaar, illustrator, grafisch ontwerper, ondernemer, docent, kunstenaar, ideëenbedenker, bierliefhebber en een ouwehoer. Zijn strip Man en Paard bestaat al een paar jaar, en bereikt nu dus een groter publiek. Hij heeft nog wel een advies voor de komende deelnemers aan de Stripbattle: ‘Koester je stemvrienden, zoek nieuwe stemvrienden en schuw geen enkel middel om stemmen te vergaren, maar zorg ook dat ze niet ontstemd raken.’

De deelnemers aan de Stripbattle voor dit jaar zijn Ralph Brendt, Shirow di Rosso (pseudoniem voor Stef van Rossem) en Haes (pseudoniem voor Hugo Seriese).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*