Fanny Kiekeboe nu in de winkel als Fanny K.

In het Stripmuseum in Brussel is het eerste album van Fanny K. gepresenteerd, met de titel Moordgriet. Het is een spin-off van de reeks De Kiekeboes van Merho, die in Vlaanderen inmiddels Suske en Wiske in populariteit voorbij gestreefd is.

In Moordgriet zien we Fanny en haar vriendinnen Alanis en Tomboy in een meer realistische tekenstijl en een paar jaar ouder dan in de oorspronkelijke reeks. Haar verloofde blijkt toch niet de droomman te zijn die hij leek, en als een goede vriendin van Fanny blijkt te zijn vermoord staat helemaal alles op zijn kop. Voor het scenario heeft Merho zijn geesteskind uit handen gegeven aan misdaadauteur Toni Coppers, en de tekeningen zijn gemaakt door Brusselaar Jean-Marc Krings.

Zoals Amoras de meer volwassen versie van Suske en Wiske is, is Fanny K. dat ten opzicht van De Kiekeboes. Al zijn de verschillen minder groot, want De Kiekeboes is al een stuk eigentijdser en minder braaf dan Suske en Wiske, en Fanny K. is minder rauw dan Amoras. Met een paar aanpassingen had het een gewoon Kiekeboe-verhaal kunnen zijn. Sterker nog, als dit project niet was door gegaan had Merho het gewoon zelf gebruikt.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*