stripnieuws

Gerben Valkema en Yann maken hommage Suske en Wiske

16 mei 2017
Stripjournaal

Er blijft maar nieuws rond Suske en Wiske komen. Naast het nieuwe uiterlijk van het duo en de lancering van de reeks Suske en Wiske Classic, verschijnt er voortaan in december ook een hommage-album. Tekenaar Gerben Valkema (Elsje) en scenarist Yann (Robbedoes) bijten het spits af.

Hommage Suske en Wiske door Gerben ValkemaIn hun verhaal Cromimi ontdekken Lambik en Jerom dat een Belgische expeditie begin 20e eeuw een ijsblok uit de Himalaya meegenomen heeft, met daarin een Cro-Magnon mens. Het blok ijs werd opgeborgen in een vriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum in Brussel en vergeten. Suske, Wiske, Lambik, tante Sidonia en Jerom gaan ernaar op zoek en vinden de ingevroren mens terug. Niks te vroeg, want het blok ijs begint te smelten. En dan komt de Cro-Magnon mens opnieuw tot leven en heeft hij een grote verrassing...

Het is de bedoeling dat er voortaan in december altijd een hommagealbum van Suske en Wiske verschijnt. Dat de stijl van Gerben Valkema erg goed past bij de verhalen van Suske en Wiske liet hij al zien in de reeks die vorig jaar bij het AD verscheen. Ook de nu vrijgegeven tekening ziet er weer prachtig uit. Leg daarnaast de originele scenario's die Yann voor Robbedoes maakt, en dit moet wel iets worden om naar uit te kijken.

2 comments on “Gerben Valkema en Yann maken hommage Suske en Wiske”

  1. Wat een ontzettend mooie en leuke strip. Ik ben 54 jaar en lees zelden strips meer, speel net zoals Suske in deze strip liever computergames. Ik heb nog een hele kast met strips meest gelezen maar ook nog een stapel ongelezen. En alhoewel ik 100+ Suske en Wiske strips heb meest gekocht toen ik rond de 18 was en je op de markt 3 voor 10 gulden kon kopen, is dit de beste Suske en Wiske ooit voor mij. Het is toch de combinatie van tekenaar en scenarist die het doet. En dit boek heeft de hoeveelheid actie die je vandaag de dag nodig hebt om je gedachten niet te laten afdwalen en de prachtige dynamishe strip tekeningen die doen denken aan Franquin en Uderzo.

    Toen ik het in de winkel zag heb ik het meteen gekocht en deze zaterdag gelezen.

    Voorheen was van Suske en Wiske de blauwe reeks mijn favoriet maar dit boek verslaat dat met vlag en wimpel. Ik weet dat dit, helaas, waarschijnlijk een one time off was maar misschien mogen we in de toekomst nog meer Suske en Wiske boeken van Gerben en Yann zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *