Gerben Valkema en Yann maken hommage Suske en Wiske

Er blijft maar nieuws rond Suske en Wiske komen. Naast het nieuwe uiterlijk van het duo en de lancering van de reeks Suske en Wiske Classic, verschijnt er voortaan in december ook een hommage-album. Tekenaar Gerben Valkema (Elsje) en scenarist Yann (Robbedoes) bijten het spits af.

Hommage Suske en Wiske door Gerben ValkemaIn hun verhaal Cromimi ontdekken Lambik en Jerom dat een Belgische expeditie begin 20e eeuw een ijsblok uit de Himalaya meegenomen heeft, met daarin een Cro-Magnon mens. Het blok ijs werd opgeborgen in een vriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum in Brussel en vergeten. Suske, Wiske, Lambik, tante Sidonia en Jerom gaan ernaar op zoek en vinden de ingevroren mens terug. Niks te vroeg, want het blok ijs begint te smelten. En dan komt de Cro-Magnon mens opnieuw tot leven en heeft hij een grote verrassing…

Het is de bedoeling dat er voortaan in december altijd een hommagealbum van Suske en Wiske verschijnt. Dat de stijl van Gerben Valkema erg goed past bij de verhalen van Suske en Wiske liet hij al zien in de reeks die vorig jaar bij het AD verscheen. Ook de nu vrijgegeven tekening ziet er weer prachtig uit. Leg daarnaast de originele scenario’s die Yann voor Robbedoes maakt, en dit moet wel iets worden om naar uit te kijken.

Facebook
Twitter
Instagram
Volg via Email
RSS
Google+
https://stripjournaal.com/2017/05/16/gerben-valkema-en-yann-maken-hommage-suske-en-wiske/

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*