stripnieuws

Boze tekenaars tekenen op ruit stripmuseum Rotterdam

21 augustus 2017
Stripjournaal

Het zit striptekenaars Robert van der Kroft en Marc Scherbateyev hoog. Ze vinden het belachelijk dat tekenaars moeten betalen om hun eigen werk terug te krijgen uit het failliete museum Strips! in Rotterdam. En dus hebben ze onder toeziend oog van de camera van RTV Rijnmond een protesttekening op de ruit van het museum gemaakt.

Protest bij het stripmuseum Rotterdam

Veel striptekenaars hebben hun werk in bruikleen gegeven aan het stripmuseum. Nu het museum failliet is, vraagt de curator aan elke tekenaar 75 euro om dat werk terug te krijgen. Volgens de curator is dat om de kosten te vergoeden voor het afleveren van de spullen.

UPDATE: Curator mag geld vragen aan striptekenaars

Om hun protest kracht bij te zetten hebben Van der Kroft en Scherbateyev op de ruit van het failliete museum een tekening gemaakt die een inbraak voorstelt. Er is een enorme barst op de ruit getekend. 'En de stripheldin uit mijn boekjes laat nu weten dat iedereen boos is', zegt Scherbateyev. 'En zij is de eerste die naar binnen kan om alles op te halen.'

Lees ook: Geen doorstart voor failliet stripmuseum Rotterdam

Wie de tekening wil bewonderen moet snel zijn. 'We hebben de tekening gemaakt met een markeerstift. Een keer vegen met een doekje en het werk is weg.'

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *