stripnieuws

Geen herdruk meer voor oude Suske en Wiske albums

12 september 2017
Stripjournaal

Er komen geen nieuwe herdrukken meer voor alle albums van Suske en Wiske tot en met nummer 300. Deze verhalen krijgen een nieuwe plek in de reeks Suske en Wiske Classics.

Dat bevestigt een woordvoerder van Standaard Uitgeverij aan Stripjournaal. De Classics-reeks geeft de verhalen uit 'zoals Willy Vandersteen ze vandaag zou uitgeven.' Ze worden opnieuw geletterd en ingekleurd, en verschijnen met een vierkante tekening op een witte cover.

Alle albums van voor 2008 komen straks dus in die reeks terecht. Wat er met de albums 300 tot en met 338 gaat gebeuren is nog niet bekend. Vanaf album 339 hebben Suske en Wiske een nieuwe look gekregen, en is het formaat van de albums groter geworden.

UPDATE: Suske en Wiske Classics is na 28 nummers gestopt.

Lees ook: Suske en Wiske Classics maakt valse start

 

Eén probleem: reeks niet compleet

Voor diehard verzamelaars ontstaat nu echter wel een probleem: de laatste reeks wordt niet af gemaakt. In 2007 werd de klassieke rode cover met het verhaal De curieuze neuzen ingeruild voor een full cover tekening. Vervolgens begon de uitgeverij met het opnieuw op de markt brengen van alle voorgaande verhalen met zo'n nieuwe cover. Maar nog niet alle oude albums hebben zo'n full cover gekregen, nu de uitgeverij besloten heeft om deze reeks in Suske en Wiske Classics op te nemen. De full cover-reeks is dan ook niet volledig, bevestigt Standaard Uitgeverij. En zal dus ook nooit meer volledig worden.

Lees ook: Paul Geerts: 'Ik volg Suske en Wiske niet meer'

2 comments on “Geen herdruk meer voor oude Suske en Wiske albums”

  1. In de maand mei van 2019 zijn wel degelijk herdrukken verschenen van oude albums. Onder andere album 282 en 283 met nieuwe cover! Albums 290, 291, 294 met de oude rode cover. Album 307 zonder de “toren” op de achterzijde. Deze had dit als enige met nieuwe cover. Kennelijk is men teruggekomen van het besluit om niet meer te herdrukken. De albums hebben het oude formaat.

  2. Het is maar de vraag of alle albums uit de reeks 67 tot en met 299 in de Classic-reeks zullen worden opgenomen. Het hangt helemaal van de verkoop af en allereerst zullen de betere verhalen worden gepubliceerd. Dit jaar is nog een herdruk verschenen van album 300. Die heeft het "normale" oude formaat. De Vliegende rivier verscheen in herdruk zonder het vignet met de 1 €. Jammer dat deel 1 van de Classicreeks niet Het eiland Amoras is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *