stripnieuws

Pixi stort zich nu ook op Suske en Wiske

26 oktober 2017
Stripjournaal

Suske en Wiske maken hun entree in de wereld van Pixi. Het bedrijf dat al bekend is van tinnen beeldjes van stripfiguren als Kuifje, Asterix en Lucky Luke, komt voor het eerst met beeldjes van Suske en Wiske.

Suske en Wiske pixiHet meest in het oog springende beeldje is het bekende familieportret rond een bloempot uit de jaren 50. Het wordt gemaakt in een oplage van 150 exemplaren en kost 200 euro. Daarnaast zijn er 50 exemplaren in zwart-wit, die 250 euro kosten.

Je kan ook kiezen uit losse figuren. Suske en Wiske in Middeleeuwse kleding uit De Ringelingschat, Lambik op een vliegende schotel uit De Gezanten van Mars, tante Sidonia gedragen door een hond uit De Duistere Diamant of Jerom uit Het Mini-Mierennest. Deze figuurtjes variëren van 50 tot 70 euro.

Kijk hier om ze te bestellen.

Lees ook: Paul Geerts: 'Ik volg Suske en Wiske niet meer'

Pixi

Pixi is bekend van de uitgebreide series beeldjes van stripfiguren. Zo kun je het complete dorp van Asterix krijgen, een straat met saloons van Lucky Luke of het Smurfendorp. Ook Kuifje, Blake en Mortimer en Guust Flater ontbreken niet in de reeks van Pixi.

De bekendste producent van beeldjes van Suske en Wiske is Parastone. Het bedrijf uit Den Bosch heeft al vele tientallen beeldjes gemaakt van het Vlaamse duo, meestal te herkennen aan de grijze voet. Ook het Franse Leblon Delienne heeft in de jaren negentig een paar beeldjes van Suske en Wiske gemaakt, maar is verder vooral bekend van de stijlvolle figuren van Kuifje en Asterix.

Suske en Wiske Pixi

De zeldzame beeldjes uit 1952.

Lees ook: Geen herdruk meer voor oude Suske en Wiske-albums

De meest zeldzame en bijzondere beeldjes van Suske en Wiske is een serie uit 1952, gemaakt door de firma Keram. Het waren vier porseleinen beeldjes, uitgegeven in een kleurloze versie, in wit porselein en in kleur. De beeldjes verkochten destijds slecht, omdat ze voor die tijd duur waren. Dus er zijn er toen al een hoop bij het oud vuil beland. Nu worden ze nog heel af en toe aangeboden, en brengen meer dan 1.000 euro op als ze compleet en gaaf zijn.

One comment on “Pixi stort zich nu ook op Suske en Wiske”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *