podcast

Een nieuw begin

18 november 2017
Stripjournaal

Een nieuwe podcast van Stripjournaal, vanaf nu elke week op zaterdag om 12.00 uur online. Met een greep uit het stripnieuws van de voorbije week.

Wat kun je horen in deze aflevering?

Aimée de Jongh is net terug van het Griekse eiland Lesbos, waar ze voor NRC naartoe is gegaan om een stripreportage te maken over de vluchtelingencrisis. Ze vertelt hoe ze het ervaren heeft, hoe de mensen daar reageerden op een tekenende journalisten, en ze deelt haar eerste schetsen met Stripjournaal.

Willem Ritstier is begonnen aan het vervolg op zijn bijzondere graphic novel Wills Kracht. Die gaat over de periode na het overlijden van zijn vrouw, over hoe hij zelf weer zijn leven op de rails probeert te krijgen. Willem vertelt hoe hij een beetje overvallen werd door alle reacties op Wills Kracht, en geeft antwoord op de vraag of hij gelooft dat zijn vrouw Will nog ergens is en dat ze ziet wat hij doet.

En een nieuwtje over Stripjournaal zelf: deze website gaat namelijk samenwerken met de Stripglossy. Uitgever Seb van der Kaaden legt kort uit waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *