Originele Kuifje-tekening verkocht voor half miljoen

En weer gaat een originele tekening van Kuifje voor een duizelingwekkend bedrag over de toonbank. Een covertekening voor Le Petit Vingtième is in Parijs geveild voor 505.000 euro. Kleine tegenvaller: het kavel was geschat op 600.000 tot 800.000 euro.

Toch is een half miljoen voor zo’n tekening natuurlijk nog steeds ongelofelijk. Het gaat om een scène uit het verhaal De Scepter van Ottokar. Het is de cover van Le Petit Vingtième van 14 februari 1939. De avonturen van Kuifje verschenen toen in de jeugdbijlage van de Waalse krant Le Vingtième Siècle.

Originele tekeningen van Kuifje halen de laatste jaren hoge prijzen. Het record is voor het origineel van de albumcover van De geheimzinnige ster. Die plaat werd in 2015 verkocht voor 2,5 miljoen euro.

Lees ook: Deze Kuifje-tekeningen hebben records opgeleverd

Niet verkocht

Misschien nog opvallender aan de veiling in Parijs is wat NIET verkocht werd. Een exemplaar van het album Raket naar de Maan is blijven liggen. Het is gesigneerd door Hergé en door Amerikaanse astronauten van het Apollo-programma. Eén van de handtekeningen is van Buzz Aldrin, die voor de grap in het album had geschreven: ‘first moonwalker after Tintin’. In feite was hij de tweede man op de maan, na Neil Armstrong die de eerste stappen zette. Het album had 8.000 tot 12.000 euro moeten opbrengen.Gesigneerde Kuifje Mannen op de Maan

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*