stripnieuws

Foutje op cover Agent 327 Dossier Dozijn min twee

28 november 2017
Stripjournaal

Grutjes-nog-an-toe, er is iets mis gegaan met de cover van het laatste album van Agent 327, Dossier Dozijn min twee. Het dossiernummer en de auteur zijn namelijk vergeten. Uitgever Rob van Bavel baalt flink van deze fout.

Dossier Dozijn min twee bevat de avonturen van Agent 327 uit de jaren 60. Ze zijn opnieuw geredigeerd en ingekleurd. Maar wie goed kijkt, ziet een kleine onvolkomenheid in de afwerking van de softcover-uitgave. Op de rug van dit album staat namelijk Dossier Dozijn min een, de titel van het vorige album. En op de cover ontbreekt het dossiernummer en de naam van tekenaar Martin Lodewijk. Vergelijk hieronder de cover zoals hij uitgegeven is, en de cover zoals hij had moeten zijn. Bij de hardcover-uitgave is het overigens wel goed gegaan.

Ontzettend balen

Rob van Bavel van Uitgeverij L had in eerste instantie zelf niet eens in de gaten dat er iets mis was gegaan. 'Op het Stripfestival Breda kwam iemand naar ons toe die zei 'er is iets verdwenen'. Wij reageerden: WAT?' Van Bavel kon niet anders dan constateren dat er een foutje in de cover was geslopen. Hij baalt er ontzettend van. 'Ik weet hoeveel werk er in de voorbereiding zit. Op zeker moment ben je heel erg met de details bezig, met punten die komma's moeten zijn bijvoorbeeld. Dat dit dan mis gaat is heel vervelend.'

Lees ook: Teaser van animatiefilm Agent 327 online

Van Bavel had wel al snel in de gaten waar het fout was gegaan. 'We zagen iets anders op de cover dat niet in orde was. Bij het aanpassen daarvan, is de laag met het dossiernummer naar onder verschoven.' Ook Martin Lodewijk vindt het jammer dat de cover niet compleet is. 'Ik had natuurlijk liever gehad dat het in één keer goed was geweest.' Maar hij kan het ook wel relativeren: 'Er zijn ergere dingen in de wereld. Volgende keer niet meer doen, zou mijn vader zeggen.'

Herdruk

Volgende keer gebeurt het ook niet meer, bezweert Van Bavel. Bij de herdruk van Agent 327 Dossier Dozijn min twee wordt de cover aangepast. Maar eerst moet de eerste druk van 3000 exemplaren uitverkopen. Van Bavel: 'Hopelijk gebeurt dat snel'.

De eerste druk wordt op deze manier in elk geval wel een echt collectors item.

3 comments on “Foutje op cover Agent 327 Dossier Dozijn min twee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *