stripnieuws

Nederlands Stripmuseum in Groningen wordt Storyworld

20 februari 2018
Stripjournaal

Het Nederlands Stripmuseum krijgt bij de verhuizing naar het Groninger Forum een nieuwe naam: Storyworld. Of eigenlijk wordt het een nieuw museum voor strips, animatie en games. Dat meldt het Groninger Forum op haar website. Bovendien krijgt Storyworld een mooi startbedrag van 500.000 euro van de BankGiro Loterij.

Stripmuseum Groningen Storyworld

Impressie van het nieuwe museum Storyworld. (Foto: NorthernLight)

'Dat geld hebben we hard nodig om de begroting sluitend te krijgen. We zijn er heel blij mee', zegt directeur marketing & programma Hans Poll tegen het Dagblad van het Noorden. In het nieuwe museum wordt de collectie van het Stripmuseum aan de Westerhaven ondergebracht, maar er is dus niet alleen aan dacht voor strips. 'Centraal staat de kracht van het beeldverhaal in drie verschillende vormen. Het wordt heel interactief en voorzien van de nieuwste technieken. Het is dus niet te vergelijken met het huidige museum', zegt Poll. Populaire figuren als Superman en klassiekers als de strips van Marten Toonder moeten er hand in hand gaan.

Lees ook: Stripmuseum Groningen heeft een goed jaar

Storyworld wordt wel een stuk kleiner dan het huidige Stripmuseum. Van de 1500 vierkante meter die er nu zijn, blijven er ongeveer 700 over. Het museum komt op de zevende verdieping van het Groninger Forum en gaat open in 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *