Mysterieus beeldje Suske en Wiske te zien op fanclubdag

Op de Suske en Wiske Fanclubdag van De Fameuze Fanclub is komende zondag een bijzonder bronzen beeldje van het duo te zien. Het is eigendom van Standaard Uitgeverij, maar niemand weet wie het gemaakt heeft, of voor welke gelegenheid het gemaakt is. De fanclub vraagt daarom de fans om hulp.

‘Het beeld heeft jarenlang voor het raam gestaan bij de uitgeverij, aan de straatkant’, zegt Niels van der Made, voorzitter van De Fameuze Fanclub. ‘Mensen die langs liepen, konden het zien. Maar ik denk niet dat veel Suske en Wiske-liefhebbers het beeldje al eens gezien hebben.’ En dus wordt het tentoongesteld op de fanclubdag. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat het buiten de deur komt.

Het zijn twee losse bronzen beeldjes van Suske en Wiske, van ongeveer 65 centimeter hoog. Van der Made heeft ze ook alleen nog maar op foto gezien, dus hij heeft nog niet kunnen checken of er bijvoorbeeld een naam van een beeldhouwer op staat.

Lees ook: Geen herdruk meer voor oude Suske en Wiske albums

25 jaar Suske en Wiske?

Ook bij Standaard Uitgeverij kan niemand er meer over vertellen. ‘Blijkbaar zijn ze al zo oud dat niemand die er nu werkt weet wat de oorsprong is.’ Ook een oproep op facebook om meer informatie heeft nog niks opgeleverd. ‘Ik hoop dat iemand er op de fanclubdag meer over kan vertellen. Ik vermoed zelf dat ze van eind jaren zestig, begin jaren zeventig zijn. Dan zou het kunnen dat ze zijn gemaakt vanwege 25 jaar Suske en Wiske.’

Het beeldje staat nu op een voetstuk in een van de vergaderzalen van Standaard Uitgeverij. En, zo wordt benadrukt, het is niet te koop. Maar wel te bezichtigen en te fotograferen op de fanclubdag, op zondag 8 april in Nieuwegein.

Lees ook: Paul Geerts: ‘Ik volg Suske en Wiske niet meer’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*