Lang leve het stripblad

2019 is het jaar van de jubilea in stripland. Kuifje 90, Asterix 60, stripmuseum Brussel 30. En onze eigen stripbladen Eppo en Zone 5300 zitten ook in een jubileumjaar. De nieuwe Eppo vierde laatst haar tienjarig bestaan door de eigen naam van Sanoma terug te kopen, en Zone 5300 mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Tijd om eens in de markt van stripbladen te duiken.

Met Seb van der Kaaden (StripGlossy) als co-host, en Rob van Bavel (Eppo) en Tonio van Vugt (Zone 5300) te gast, is dit de podcast van de hoofdredacteuren. Aan bod komen alle jubilea, een beknopte geschiedenis van een decennium Eppo, en de stand in stripbladenland. En gaat het nou goed met de boekhandels, of niet? Seb en Rob komen er niet uit.

Ook in deze podcast: wat betekent het vertrek van festivaldirecteur Ton Schuringa voor de Stripdagen? Alle drie de gasten zijn namelijk standhouder.

3 Comments

  1. Hey wat een fijne aflevering mannen. Heel inzichtelijk ook om zo eens de verhalen van de verschillende uitgevers bij elkaar te horen. En om zo tussen de regels door de onderlinge verschillen te horen 🙂
    Kiepitup!

  2. En omdatAsterix zijn verjaardag te danken heeft aan het eerste nummer van Pilote, zijn er nog vier strips uit dat nummer 1 die zestig worden, waarvan de bekendste Roodbaard is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*