Hanco Kolk werkt aan nieuwe Meccano

Meccano komt terug! Hanco Kolk werkt aan een nieuw verhaal van zijn experimentele stripreeks. Dat zegt hij in de podcast van Stripjournaal. ‘Tot nu toe vond ik geen goed onderwerp, en opeens werd er een onderwerp in mijn schoot geworpen waarvan ik dacht ‘dat kan alleen maar Meccano zijn’.’

Cover MeccanoVeel meer -bijvoorbeeld wat dat onderwerp dan is- wil hij er nog niet over kwijt. Meccano is een strip over een fictief mediterraan vorstendommetje, waar de allerrijksten onderdak hebben gevonden. Het is een satire op de westerse samenleving, getekend op een heel abstracte en experimentele manier. De verhalen worden erg gewaardeerd door stripliefhebbers. Het eerste album kwam uit in 1997, de laatste is alweer uit 2007. Daar wordt dus snel een nieuwe aan toegevoegd, aldus Kolk. ‘Misschien wel dit najaar. Ik ben heel snel en lekker aan het tekenen.’

Luister ook: De mannetje en mannetje podcast

Meccano vanuit Frankrijk

Kolk heeft alle tijd om te tekenen, want hij zit in lockdown in een prachtig huis in Frankrijk. Dat komt omdat hij getrouwd is met een Française, vertelt hij. ‘Haar familie heeft al heel lang een huis in Normandië. En daar ben ik met de laatste trein voor de lockdown naartoe gegaan. Daar zit ik sinds 16 maart, en geen flauw idee wanneer ik terug kan komen. Ik zit hier heel lekker, maar het is ook heel raar.’

Gelukkig heeft hij wel de net verschenen integrale van Gilles de Geus, zodat hij met plezier kan terugkijken op zijn eigen werk. ‘Lieve vriend en fan Sander Lantinga heeft deze opgestuurd. Want de uitgeverij had het boek naar Rotterdam gestuurd. Dankzij Sander heb ik hem nou, en ik ben er heel blij mee.’

Pagina uit het Meccano verhaal De Ruwe Gids
Pagina uit het Meccano verhaal De Ruwe Gids

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*