Stripschapprijs 2020 uitgereikt op Stripjournaal.com

De wereld is tot stilstand gekomen door corona, en dat geldt ook voor de Stripschapprijzen. Die zouden deze maand uitgereikt worden op de Stripdagen Haarlem, maar dat evenement gaat niet door. En dus komt er nu een online uitreiking op Stripjournaal.com.

De belangrijkste prijs, de Stripschapprijs voor Wasco, wordt op gepaste wijze aan hem uitgereikt. Een video van deze bijzondere uitreiking kun je op zaterdag 30 mei om 12:00 uur vinden op deze website. De prijzen voor beste album en beste jeugdalbum van het jaar worden uitgereikt via Zoom, een systeem waar de meesten van ons ondertussen wel vertrouwd mee zijn geraakt. De video van deze Zoom-uitreiking komt op ook op zaterdag 30 mei online op deze site, maar later in de middag. Eerder werd hier nog zondag 31 mei vermeld, maar dat wordt nu zaterdag 30 mei.

Zie ook: Dit zijn de genomineerden voor Album van het Jaar

De P Hans Frankfurtherprijs die dit jaar naar de makers van de Comiclopedia gaat, wordt op een later moment dit jaar uitgereikt. De prijs gaat naar Bas Schuddeboom en Kjell Knudde, de mannen achter de website. Maar aangezien Bas in Nederland woont, en Kjell in België, is het voorlopig niet mogelijk om ze samen te krijgen.

Luister ook de podcast Winnaars en Verliezers, waarin voorzitter van het Stripschap Meerten Welleman uitlegt waarom de samenwerking met Dutch Comic Con is gestopt, en waarin Bas Schuddeboom te horen krijgt dat hij de P Hans Frankfurtherprijs krijgt. Meer informatie vind je op de website van de Stripschapprijs.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*