stripnieuws

NK Striptekenen gaat wél door

12 juni 2020
Stripjournaal

Ook al is het Stripfestival Breda dit jaar geannuleerd door het coronavirus, het NK Striptekenen gaat hoe dan ook wel door. Dat heeft het stripfestival bekend gemaakt op facebook. Het Nederlands Kampioenschap Striptekenen is onderdeel van het Stripfestival Breda.

NK Striptekenen

'Het NK Striptekenen gaat hoe dan ook door', zegt organisator Rob van Bavel in de podcast van stripjournaal.com. 'En Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer wordt weer voorzitter van de jury.' Hoe het tekenkampioenschap er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt het in het weekend van 10 en 11 oktober georganiseerd, het weekend waarin ook Stripfestival Breda zou plaatsvinden.

De organisatie kijkt nog naar de locatie en digitale mogelijkheden. Maar aangezien kinderen volgens de regels van de overheid gewoon bij elkaar kunnen komen, biedt dat mogelijkheden voor het NK Striptekenen. Kinderen en jongeren van 9 t/m 17 jaar kunnen hun strips insturen tot 1 juli. 'Ik ben heel benieuwd wat er dan in de brievenbus zit', aldus Van Bavel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *