podcast

Nieuwe plannen voor de Stripschapprijs

1 mei 2021
Stripjournaal

De felle discussie tussen Margreet de Heer en Meerten Welleman in de vorige podcast krijgt in deze aflevering een vervolg. Ton Mackaaij, de evenementencoördinator van het Stripschap, vertelt ons namelijk dat er iets gaat veranderen aan de uitreiking van de Stripschapprijs. En dat was nou precies waar die hele discussie vorige keer over ging.

Helaas moeten we het deze aflevering zonder Margreet doen, want ze is geveld door corona. We wensen haar heel veel beterschap! Robin en Seb keuvelen ondertussen lekker verder over vreemdgaan bij andere podcasts, Bommelschoenen, ontslagen bij het stripmuseum in Brussel en het logo van Stichting Dierenlot. En de bijzondere podcast met Aloys Oosterwijk komt ter sprake, die kun je hier luisteren.

(Tekening van de winnaar van de Stripschapprijs van dit jaar, Gerben Valkema.)

Dirk De Graef heeft het nieuwe stripblad MaXiX gelanceerd, en vertelt wat we van dat nieuwe blad kunnen verwachten. Hij richt zich zowel op Vlaanderen als op Nederland, en wil striptekenaars graag een nieuw podium bieden.

Presentatie: Robin Vinck
Co-host: Seb van der Kaaden

2 comments on “Nieuwe plannen voor de Stripschapprijs”

  1. Met veel belangstelling de podcast beluisterd. Ton Mackaaij is lekker helder en open, en goed om eens te horen van Dirk De Graef hoe het nou zit met Maxix. Maar ik snap niet dat Robin het meermaals heeft over de podcast van vorige week; die bestaat volgens mij helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *