stripnieuws

Nieuw avontuur van Asterix gaat naar Italië

6 april 2017
Stripjournaal

Asterix en De Race door de Laars wordt het nieuwe avontuur van de kleine Galliër dat in oktober verschijnt. Dat is bekend gemaakt op de Kinderboekenbeurs in Bologna. Asterix en Obelix reizen in dat album van noord naar zuid door Italië, en er komt een record aantal nieuwe karakters in voor. Tegelijk met de titel is er wat extra beeldmateriaal vrijgegeven.

UPDATE: De Race door de Laars is gepresenteerd

De nieuwe bestemming voor Asterix: ItaliëIn het Frans krijgt dit verhaal de prachtige -maar helaas onvertaalbare- titel Asterix et la Transitalique. Het is het 37e album, en het derde van het duo Didier Conrad (tekeningen) en Jean-Yves Ferri (scenario).

Uitgeverij Hachette weet wel hoe ze publiciteit moet zoeken voor een van de bekendste Europese strips. Eerst werd er een pagina vrijgegeven waaruit blijkt dat Obelix zich de hoofdrol toe-eigent in dit nieuwe verhaal, en nu worden het land en de titel onthuld. Tja, wat doe je dan als zichzelf respecterende website over strips? Je maakt er toch weer een berichtje over, want een nieuwe Asterix blijft nu eenmaal iets spannends. De komende maanden zullen er ongetwijfeld weer snippers informatie naar buiten komen -zoals een eerste ontwerp van de cover en daarna nog een definitieve versie- en dat levert elke keer weer een mediamomentje op voor het merk Asterix. Ook Standaard Uitgeverij weet voor een serie als Amoras steeds weer opnieuw de publiciteit te zoeken.

De komende tijd kun je hier dus nog wel een paar nieuwtjes over Asterix verwachten. Voorlopig moet je het doen met de paar afbeeldingen die zijn vrijgegeven.

De nieuwe bestemming voor Asterix: ItaliëDe nieuwe bestemming voor Asterix: Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *